תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
4070-08
06/10/2010
|
בפני השופט:
חנה בן יוסף
|
- נגד - |
התובע:
רפי רפאל ע"י ב"כ עו"ד אוריאל מינצר
|
הנתבע:
סופר אימג' בע"מ קבוצת מיקרודף ע"י ב"כ עו"ד נאווה סנדר
|
פסק-דין |
פסק דין
התובע דורש בתביעתו בתיק זה פיצויי פיטורין על סמך הבטחה שניתנה לו טרם עזיבתו את העבודה אצל הנתבעת.
התובע עבד בנתבעת מיולי 1996 ועד 31.8.07 שכרו של התובע עמד על הסכום של 6,630 ₪.
במטרה לשפר את שכרו חיפש התובע מקום עבודה עם תנאיי שכר טובים יותר ולאחר שמצא מקום כזה פנה למנכל הנתבעת מר גלעד והודיע לו ביום 12.7.07 על מציאת עבודה בתנאים משופרים . התובע ביקש הודיע למנכל כי הוא מבקש לעזוב את העבודה אם יובטח לו כי יקבל פיצויי פיטורין כדין מפוטר שאם לא כן הוא לא יעזוב את העבודה בנתבעת.
לאחר שהתובע קיבל אישור לפרישה בתנאיי מפוטר ממנכ"ל הנתבעת וממר משל בעל מניות בנתבעת ביום 22.7.07 הודיע למעסיק החדש כי הוא מקבל את הצעתו .הנתבעת לא עמדה בהתחייבות כלפיו לתשלום פיצויי פיטורין תוך העלאת טענה בדבר אי ביצוע חפיפה כנדרש והדרישה להעדר תחרות,דרישות שלא הועלו על אותה עת.
התובע דרש פ"פ בסך 74,035 ₪ וכן פדיון חופשה ודמי הבראה בסך 2,060 ₪.
בכתב ההגנה נאמר כי הנתבעת היתה מ וכנה לשקול לשלם לתובע מענק פרישה אך לא הבטחה תשלום פיצויי פיטורין,כאשר הסכמתה הותנתה בכך שהתובע יבצע חפיפה מעולה לעובד שיחליף אותו,כי התובע יחתום על מסמכי אי תחרות וכי יחתום על הסכם פרישה.
התובע לא עמד בהבטחתו לקיים ח]פיפי מעולה וכן לא חתם על הסכם פרישה עם סעיף שמירת סודיות ,אין הוא זכאי למענק הפרישה שהנתבעת שקלה להעניק לו על אף התפטרותו ולכן דין התביעה ככל הנוגע לפיצויי פיטורין להדחות.
באשר לתביעה לפדיון חופשה ודמי הבראה הרי שאלה שולמו לתובע עם סיום עבודתו ולא היתה לגביהם כל מחלוקת.
לתיק בית הדין הוגש תצהיר התובע וכן הוגש מטעם התובע תמליל שיחה שנערכה בינו לבין מנכל הנתבעת .
הנתבעת הגישה תצהירי עדות של מנכל הנתבעת מר גלעדשל הדירקטור מר משל.
ביום 16.2.010 נשמעו העדים בחקירה נגדית על תצהירי עדותם וניתנה החלטה על הגשת סיכומים ע"י ב"כ הצדדים בכתב.
ב"כ התובע הגיש סיכומיו ביום 11.4.010. בהעדר סיכומי הנתבעת ניתנו החלטות לקציבת מועד להגשת סיכומי הנתבעת אך למרות ההחלטות עד היום בחלוף כמעט חמישה חודשים, מאז הגשת סיכומי התובע לא הוגשו סיכומי הנתבעת.
ניתנה החלטה המתרה בב"כ הנתבעת כי אם לא יוגשו הסיכומים יינתן פסק דין על פי החומר שבתיק בית הדין.
להלן הכרעתי על פי החומר שבתיק בית הדין:
כאמור המחלוקת היא בדבר זכאותו של התובע לפיצויי פיטורין מהנתבעת.
עיון בסיכומי ב"כ התובע מלמד כי סכום פיצויי הפיטורין אינו במחלוקת בין הצדדים משהסכום הנתבע צומצם ל 66,207 ₪ וכן אין עוד תביעה לדמי הבראה ולפדיון חופשה.
התובע בעדותו ובחקירתו הנגדית טוען כי הוא ביקש להיות מפוטר מהנתבעת ולקבל את פיצויי הפיטורין ורק בתנאי זה התכוון לעזוב את העבודה בנתבעת ולעבור לעבוד בחברה אחרת אשר ממנה קיבל הצעה לשכר חודשי גבוה יותר.
התובע גם טוען כי בקשתו לקבל פיצויי פיטורין מלאים אושרה בשיחה עם מנכ"ל הנתבעת מר גלעד ובהמשך ובטרם החליט לעזוב את העבודה אושרה ההבטחה ע"י מר משל שהיה מבעלי הנתבעת.
התובע נתן תשובה למקום העבודה החדש כי הוא מקבל את הצעתם זאת בעקבות ההבטחה שקיבל מנציגי הנתבעת והחל בחפיפה עם מחליפתו. לטענת התובע כאשר בחודש אוגוסט ראה כי הנתבעת אינה מגישה לו חישוב הזכויות הבהיר שוב כי לא יעזוב העבודה אלא אם יקבל פיצויי פיטורין ואף ביקש כי יינתן לו מסמך בכתב המאשר זאת ולא יתייצב ביום 2.9.07 לעבודה כרגיל.